Blog

News

Template: Sticky

This is a sticky post.

There are a few things to verify:

  • The sticky post should be distinctly recognizable in some way in comparison to normal posts. You can style the .sticky class if you are using the post_class() function to generate your post classes, which is a best practice.
  • They should show at the very top of the blog index page, even though they could be several posts back chronologically.
  • They should still show up again in their chronologically correct postion in time, but without the sticky indicator.
  • If you have a plugin or widget that lists popular posts or comments, make sure that this sticky post is not always at the top of those lists unless it really is popular.
STIRI

Actori, regizori și personaje “din alte lumi”, invitați speciali…

Ediția a XI-a a Alba Iulia Music & Film Festival (AIMFF) debutează vineri și pune, din nou, față în față publicul cu câțiva dintre cei mai importanți regizori, actori și producători din domeniu. Tudor Giurgiu, regizorul filmului Libertate, proaspăt premiat la Festivalul Internațional de la Sarajevo, alături de producătoarea, Oana Giurgiu și de unul dintre actorii din rolurile principale, Cătălin Herlo, dar și Alexandru Papadopol sau Dorian Boguță, protagoniști în comedia Încă Două Lozuri, sunt doar câțiva dintre invitații speciali din acest an. 

Distins cu Premiul Confederației Internaționale a Cinematografelor de Artă (CICAE), în cadrul 𝐹𝑒𝑠𝑡𝑖𝑣𝑎𝑙𝑢𝑙𝑢𝑖 d𝑒 𝐹𝑖𝑙𝑚 𝑑𝑒 𝑙𝑎 𝑆𝑎𝑟𝑎𝑗𝑒𝑣𝑜, unul dintre cele mai importante din Europa, Libertate va fi proiectat vineri seara, în deschiderea festivalului, în prezența regizorului Tudor Giurgiu, a producătoarei Oana Giurgiu și a lui Cătălin Herlo, unul dintre revoluționarii din film, care au primit misiunea să aducă la viață cel mai sângeros decembrie din istoria modernă a Sibiului, în timpul Revoluției din ’89. 

Tot în prima zi a festivalului, publicul AIMFF va avea ocazia să afle de la Adina Popescu și Iulian Manuel Ghervas, regizorii documentarului “Vulturii din Țaga”, despre cum au transformat povestea unei echipe de fotbal dintr-un sat din Câmpia Transilvaniei într-un veritabil hit al festivalurilor de film din această vară. 

Iar dacă tot e vorba de hit-uri, în Playback, le vom putea asculta pe cele mai la modă, la pachet cu nostalgiile anilor ’80, direct din Disco Ring din Costinești, chiar în prezența regizoarei Iulia Rugină și a protagonistului de la pupitru, dar și de pe marele ecran, DJ-ul Sorin Lupașcu

Ion Vântu și Ion Coșeru, actorii din Carbon, comedia care a făcut deja “ravagii” în Republica Moldova, distinsă cu Premiul Publicului în cadrul TIFF 2023, vin să împărtășească aventuri și momente mai puțin cunoscute din timpul filmărilor. În aceeași zi, pe Esplanada Obeliscului, Andrei Tănase va povesti experiența sa de a regiza filmul său de debut, Tigru, având ca protagoniști actori cunoscuți, dar și un tigru în carne și oase. Ultimul nu va fi prezent la proiecție. 

Încă Două Lozuri, continuarea comediei din 2016, este, fără îndoială, unul dintre cele mai așteptate filme ale anului, iar invitații speciali ai avanpremierei din ultima zi a festivalului sunt Alexandru Papadopol și Dorian Boguță, doi dintre actorii din rolurile principale. Tot în ultima zi a festivalului, vom afla de la Mario Floricica, la proiecția filmului David (r. Radu Muntean), cum a fost să parcurgă Drumul luI David, alături de ultramaratonistul Tibi Ușeriu.  

Și de data aceasta, Alba Iulia Music&Film Festival pune pe afiș o serie de evenimente pentru întreaga familie. Piese de teatru de păpuși puse în scenă și reinterpretate de trupa Magic Puppet din Cluj-Napoca, dar și ateliere de confecționat păpuși din șosete sau baloane modelabile sunt evenimentele de care se vor bucura copiii micii și mari. Iar în serile de sâmbătă și duminică, încingem atmosfera pe străzile din Cetatea Alba Carolina cu personaje spectaculoase pe picioroange și chiar cu un…submarin. 

Intrarea spectatorilor va fi liberă, iar programul complet al filmelor și evenimentelor din cadrul festivalului poate fi găsit pe albafilmfest.ro.

Alba Iulia Music & Film Festival este prezentat de TIFF, în organizarea Asociației Film și Cultură Urbană (AFCU) și a Primăriei Municipiului Alba Iulia, cu sprijinul CNC.

STIRI

Alba Iulia, dincolo de Music & Film. Ce poți…

Alba Iulia Music & Film Festival revine vineri, 25 august, în Cetatea Alba Carolina, și propune
trei zile pline de filme și concerte, în patru spații transformate special pentru aceste
evenimente. În timp ce serile sunt rezervate proiecțiilor și concertelor, diminețile aparțin
distracției pentru întreaga familie.


Alături de trupa Magic Puppet, copiii și adulți vor avea ocazia să intre, sâmbătă, 26 august, în
lumea Micului Prinț (ora 10:00), într-un spectacol de teatru de păpuși altfel, în care publicul
face parte din poveste și experimentează universul care prinde viață acolo, pe loc. Tot
sâmbătă, de la ora 11:00, începe atelierul de confecționat păpuși din șosete, iar seara, de la
ora 19:00, aleile Cetății vor fi martore apariției personajelor de poveste Fairy Queen și
Scafandrul, într-o variantă steam-punk.


Cine se trezește duminică, 27 august, de dimineață face direct Hocus Pocus! Un spectacol de
magie pus în scenă de aceeași trupă Magic Puppet, cu un magician, un joben și un iepure
răsărit tocmai din joben și care, la rândul său, e un excelent magician (ora 10.00).


De la 11.00, învățăm cum să facem baloane modelabile, într-un atelier pentru copiii de orice
vârstă, iar seara vin personajele pe picioroange să ne invite la filme și concerte.

Toate evenimentele se desfășoară în Piața Cetății, iar accesul este gratuit.

STIRI

Premiat la Sarajevo, deschide AIMFF 2023. Tot ce trebuie…

“Aducem pe ecran un film alert, de acțiune, bazat pe o cercetare extensivă a celor
întâmplate la Sibiu în decembrie 1989. Nu e un film care vrea să găsească adevărul, cred că
va ridica și mai multe semne de întrebare despre acele zile complicate”, a spus regizorul filmului Libertate, Tudor Giurgiu, înainte de premiera internațională, de la Festivalul Internațional de Film de la Sarajevo.


Publicul a reacționat excelent, iar echipa Libertate a venit acasă cu Premiul Confederației
Internaționale a Cinematografelor de Artă (CICAE), urmând să primească sprijin financiar și
logistic pentru filmului în peste 3000 de cinematografe din toată lumea și popularizarea
acestuia printre spectatori. „Filmul surprinde esența unui moment istoric semnificativ și
explorează complexitatea naturii umane în vremuri dificile, oferind, în plus, o imagine
fascinantă a istoriei Europei de Est.”, se arată în motivația juriului.


De altfel, încă de la prima proiecție în avanpremieră, desfășurată la Festivalul Internațional
de Film Transilvania, filmul a atras atenția criticilor mai ales pentru scenele dinamice de
conflict și realismul cu care transpune o poveste dură a Revoluției din 1989, din Sibiu, dar
foarte puțin cunoscută de publicul larg. “Libertate conține cele mai convingătoare și
tulburătoare scene dinamice de grup pe care cinema-ul românesc le-a propus vreodată”, a
scris și criticul de film, Mihai Brezeanu, după proiecția de la TIFF.


Libertate este filmul care deschide Alba Iulia Music&Film Festival vineri, 25 august, la ora
21:00
, și va fi proiectat în prezența regizorului, Tudor Giurgiu, a producătoarei Oana Giurgiu
și a lui Cătălin Herlo, unul dintre actorii din rolurile principale.

STIRI

Filme și concerte cu mare priză la public, Casablanca…

Alba Iulia Music & Film Festival (AIMFF) revine, între 25 și 27 august, cu ediția a XI-a, una dintre cele mai îndrăznețe din ultimii ani. De data aceasta, festivalul aduce filme românești în avanpremieră, selectate la marile festivaluri internaționale, producții cu mult umor și substrat, plus documentare provocatoare, cu subiecte de impact pentru întreaga planetă, indiferent că ea se cheamă Pământ sau…Țaga, alături de concerte ale unor artiști extrem de bine cotați. Pe lângă locațiile de proiecție deja consacrate, anul acesta, se adaugă și Palatul Principilor, fosta reședință a principilor Transilvaniei, aflat în plin proces de reabilitare. 

Read more “Filme și concerte cu mare priză la public, Casablanca restaurată și o locație nouă, pe afișul Alba Iulia Music & Film Festival din 2023”
STIRI

Modificări de program

Din cauza condițiilor meteo nefavorabile, evenimentele și proiecțiile programate pentru astăzi au fost mutate în trei locații indoor: Muzeul Principia, Casa de Cultură a Sindicatelor și Casa de Cultură a Studenților.

În dimineața aceasta, spectacolul pentru copii Mini-omul de știință (Trupa Magic Puppet) și atelierul de experimente științifice, ambele programate în Piața Cetății, se mută la Muzeul Principia, cu începere de la ora 11:00, respectiv, 12:00.  

Read more “Modificări de program”
STIRI

Ce vedete pot fi întâlnite în Cetate, la ediția…

Publicul din Alba Iulia va avea parte de un veritabil maraton de producții românești, din care nu vor lipsi întâlnirile cu echipele care au dat viață filmelor din programul celei de a X-a ediții a Alba Music & Film Festival (AIMFF). Maia Morgenstern, una dintre cele mai apreciate actrițe din istoria cinematografiei românești, regizorul Octavian Chelaru sau Dan Dinu, creatorul spectaculosului documentar “România Sălbatică”, sunt doar câțiva dintre invitații speciali prezenți la festival.

Read more “Ce vedete pot fi întâlnite în Cetate, la ediția aniversară a Alba Iulia Music and Film Festival”
STIRI

Show de la “Românii au talent” și alte evenimente…

Spectacolele pentru copii, experimentele științifice, arta stradală și distracția în aer liber revin în Cetate, în 20 și 21 august, cu prilejul celei de a X-a ediții a Alba Iulia Music & Film Festival. De data aceasta, Piața Cetății va găzdui nu doar proiecțiile de film și concertele festivalului, ci și copiii și părinții iubitori de știință, artă și mașinării uimitoare, pentru un program plin de activități educative, dedicat întregii familii. De la spectacolele care au făcut deliciul publicului, inclusiv la “Românii au talent”, până la statuile vivante, distracția va fi asigurată pentru cei mici și mari deopotrivă.  

Read more “Show de la “Românii au talent” și alte evenimente pentru întreaga familie, la Alba Iulia Music & Film Festival”
STIRI

Trei documentare de neratat la Alba Iulia Music &…

Cea de-a 10-a ediție a Alba Iulia Music & Film Festival aduce pe ecranele din Cetate trei documentare de excepție, pe cât de diferite, pe atât de speciale: România Sălbatică, Navalnîi și Regele Mihai: Drumul către casă. Selecția organizatorilor invită publicul la o veritabilă incursiune în istorie și o călătorie, timp de două ore, în regiunile fabuloase și greu accesibile de pe tărâmurile noastre.

Read more “Trei documentare de neratat la Alba Iulia Music & Film Festival”
STIRI

Alba Iulia Music & Film Festival la a 10-a…

Primite în rafale de aplauze la marile festivaluri de film și recompensate cu premii importante la Cannes, Berlin sau TIFF, filmele selectate pentru ediția de anul acesta a Alba Iulia Music & Film Festival (AIMFF) marchează revenirea la adevărata dimensiune a evenimentului și 10 ani de prezență în mijlocul Cetății. Comedia Cel mai bun șef, care a strâns șase premii Goya anul trecut, și doamna muzicii românești, Corina Chiriac, vor deschide festivalul, care va pendula, de la început până la sfârșit, între umor și dramă. AIMFF se va desfășura între 19-21 august, în locurile deja consacrate din Cetatea Alba Carolina: Piața Cetății, Piața Vestică, Esplanada Obeliscului și Grădina Cetății.

Read more “Alba Iulia Music & Film Festival la a 10-a aniversare: cele mai așteptate filme ale momentului și artiști care vor ridica publicul în picioare”