Blog

News

Template: Sticky

This is a sticky post.

There are a few things to verify:

  • The sticky post should be distinctly recognizable in some way in comparison to normal posts. You can style the .sticky class if you are using the post_class() function to generate your post classes, which is a best practice.
  • They should show at the very top of the blog index page, even though they could be several posts back chronologically.
  • They should still show up again in their chronologically correct postion in time, but without the sticky indicator.
  • If you have a plugin or widget that lists popular posts or comments, make sure that this sticky post is not always at the top of those lists unless it really is popular.
STIRI

Invitați de marcă din industria filmului vin în Cetatea…

În 2-4 iulie, producțiile românești ale momentului și creatorii lor vin la Alba Iulia Music & Film Festival (AIMFF), pentru a-și întâlni publicul. Pavel Bartoș, Florin Piersic Jr., Andi Vasluianu, Șerban Pavlu, Ovidiu Crișan, Andrei Zincă, Magda Catone și Iulia Lumânare sunt invitații speciali care vor fi prezenți, în Cetate, în cele trei zile de festival. 

Read more “Invitați de marcă din industria filmului vin în Cetatea Alba Carolina”
STIRI

Reguli obligatorii de acces la evenimentele Alba Iulia Music…

Siguranța și sănătatea noastră și a celor din jur sunt prioritățile numărul 1 și în 2021, așadar, Alba Iulia Music&Film Festival se va desfășura sub incidența unor reguli, în conformitate cu deciziile luate de autorități la nivel național pentru astfel de evenimente. Vă mulțumim anticipat pentru înțelegere și pentru respectarea lor!

Read more “Reguli obligatorii de acces la evenimentele Alba Iulia Music & Film Festival 2021”
STIRI

Concerte de neratat la Alba Iulia Music & Film…

Un cine-concert, acompaniat live de unul dintre artiștii care au sonorizat proiecții speciale în cadrul TIFF, și o selecție eclectică de concerte vor face deliciul cinefililor la cea de a IX-a ediție a Alba Iulia Music & Film Festival (AIMFF). De vineri până duminică, Damian Drăghici, Alifantis & Zan și surorile Osoianu vor aduce, în Piața Cetății, secvențe muzicale pe cât de diferite și surprinzătoare, pe atât de așteptate după un an de liniște.

Read more “Concerte de neratat la Alba Iulia Music & Film Festival #9”
STIRI

Între 2 și 4 iulie, Cetatea Alba Carolina se…

Filme cu Oscar în palmares sau alte premii importante la festivalurile de profil, producții românești în care umorul nu moare nici după genericul de final și întâlniri cu unii dintre cei mai îndrăgiți oameni din industria filmului și a televiziunii. Sunt doar câteva dintre momentele cu care Alba Iulia Music&Film Festival (AIMFF) revine în Cetate, între 2-4 iulie, într-o ediție în care râsetele până la lacrimi și tensiunea vor fi la câțiva pași distanță. Piața Cetății, Piața Vestică, Esplanada Obeliscului și Grădina Cetății vor face loc, și de această dată, celor 4 ecrane de proiecție.

Read more “Între 2 și 4 iulie, Cetatea Alba Carolina se transformă într-o scenă uriașă pentru muzică și film”
Uncategorized

VR Cinema

Alba Iulia Music and Film Festival 2019 prezintă o selecție de 7 scurtmetraje în cadrul VR Cinema, care vor putea fi vizionate gratuit, în toate cele 3 zile de festival, în zona dedicată din Grădina Cetății. 

1. Experiența virtuală a Primul Război Mondial

R: Anca Bonta, Dragoș Codre, Tudor Suciu, Vladuț Dragoș / România / 2018 / 8’

Scurtmetrajul arată imaginea Războiului Națiunilor concentrându-se pe cinci piloni: momentul și motivația intrării în Război, recrearea atmosferei unui oraș bombardat, prezentarea simultană a două lumi paralele în același spațiu-timp, fotografii stereoscopice de arhivă și impactul asupra populației. Un storytelling creativ implementat într-un mediu CG, vă va captiva din prima secundă de experiență imersivă. 

2. Invasion!

R: Eric Darnell / SUA / 2016 / 6’

Extratereștrii vor să cucerească Pământul, distrugându-i pe toți cei care încearcă să li se opună. În ciuda tehnologiilor extrem de avansate pe care le au, pământenii se unesc împotriva lor și reușesc să-i învingă. Doar că acești pământeni nu sunt… oameni. Sunt două dintre cele mai drăgălașe creaturi de pe Pământ – doi iepurași albi adorabili (iar tu ești unul dintre ei!).

Câștigător al premiului Daytime Emmy® 2017, cu vocea lui Ethan Hawke, creat de regizorul filmului Madagascar și al experiențelor VR de top Crow: The Legend și Asteroids.

3. Crow: the Legend

R: Eric Darnell / SUA / 2018 / 7’

Crow, o pasăre cu un penaj orbitor și cu o voce melodioasă, trebuie să renunțe la tot pentru a-și salva prietenii din pădure de iarna greoaie și nesfârșită – dar este oare Crow dispus să facă sacrificii personale, care s-ar putea să-l schimbe pentru totdeauna?

Câștigătoare a premiului Daytime Emmy® 2019, animația îi reunește pe generic pe John Legend, Oprah Winfrey, Constance Wu, Tye Sheridan, Diego Luna și Liza Koshy, fiind creată de regizorul celebrului Madagascar, dar și al filmelor VR multi-premiate Asteroids și Invasion!

4. Asteroids

R: Eric Darnell / SUA / 2017 / 7’

Vei porni într-o nouă aventură spațială animată alături de extratereștrii Mac și Cheez, într-o poveste plină de umor, entuziasm și compasiune. Alături de robotul Peas, aștepți să-ți demonstrezi valoarea în misiunea periculoasă din spațiul cosmic. Șansa se ivește în momentul în care nava spațială este amenințată de asteroizi și gândaci intergalactici. Aflați în bucluc până peste cap, salvarea este în mâinile tale!

Câștigător al premiului Daytime Emmy® 2018, creat de regizorul celebrei animații Madagascar și al experiențelor VR multi-premiate Crow: The Legend și Invasion!

5. Incitement

R: Wiebe van den Ende /  Olanda / 2019 / 10’

Sara a fost plecată la muncă în străinătate, iar cina cu care iubitul ei Luis a întâmpinat-o la întoarcere s-a încheiat cu un „desert” pasional. Când ea recunoaște că trebuie să se întoarcă în Paris pentru alte câteva întâlniri, Luis profită de moment pentru a-i mărturisi Sarei ceva important și a-și lua astfel o piatră de pe inimă. Cu ajutorul VR-ului spectatorul poate să experimenteze în mod autentic intimitatea cuplului și să „audă” gândurile interioare ale celor doi.    

6. Lake Baikal

R: Georgy Molodtsov, Michael Owen / USA / Russia / 2016 / 7’

Lake Baikal te transportă în Siberia, în peisajele dramatice ale celui mai vechi, adânc și mai voluminos corp de apă proaspătă de pe Pământ, casă a unui ecosistem acvatic unic. 

7. Girl Icon

R: Sadah Espii Proctor /  India / 2019 / 8’

„Îmi doresc ca fetele să mă privească drept model și să creadă că pot obține tot ceea ce-și doresc.”, afirmă Rani, o tânără de 17 ani, din Varanasi, India. Chiar dacă în comunitatea în care a crescut, percepția asupra fetelor e că acestea trebuie să se ocupe de treburile casnice și să se căsătorească, acest lucru nu a împiedicat-o pe Rani să se dedice studiilor și să inspire și alte fete să facă același lucru. Pe măsură ce o urmărim, avem acces la speranțele, frustrările și visele pe care le are.