Asociația Film și Cultură Urbană este organizatorul Festivalului de Muzică și Film Alba Iulia (AIMFF) în Cetatea Alba Carolina. Păstrând o formulă ce s-a dovedit de succes, festivalul propune un program variat de proiecții de film în locații bine cunoscute, concerte, spectacole de strada, invitați speciali și alte evenimente conexe.

Fondată în 2013, Asociația Film şi Cultură Urbană (AFCU) are ca scop promovarea valorilor cinematografiei româneşti şi europene, printre altele prin: susţinerea tinerilor cineaşti din România; organizarea de festivaluri internaţionale de film, arte vizuale, new media; promovarea spiritului de iniţiativă şi competitivitate în comunităţile locale; formarea şi educarea unei noi generaţii de spectatori pentru cinema; cultivarea şi dezvoltarea de relaţii cu organizaţii cu profil asemănător din ţară şi din străinătate.

Organizator a opt ediții AIMFF, dar și a mai multor ediții TIFF Mureș și Colours of Cluj, AFCU şi-a dovedit capacitatea de organizator de succes, la aceste proiecte lucrând cu o echipă de profesioniști în domeniul producției de evenimente, dar și cu mai mulți colaboratori și voluntari dedicați. În plus, AIMFF beneficiază de experiența și renumele Festivalului Internațional de Film Transilvania (TIFF), care urmează să celebreze cea de-a 22-a ediție, în 2023, la Cluj-Napoca, între 16 și 25 iunie. TIFF este primul festival internațional de film de lung-metraj din România și e considerat unul dintre cele mai importante evenimente de acest gen din Estul Europei.

Cele 9 ediții de până acum ale AIMFF au reunit un public de peste 50.000 de spectatori și s-a desfășurat în mai multe spații importante din Cetatea Alba Carolina. Piața Cetății Open Air, Piata Vestica Open Air, sau locatii inedite precum grădina din Aleea Sf. Capistrano au devenit în fiecare an locuri în care s-a coagulat spiritul festivalului și unde publicul a intrat în contact cu filmul de calitate, cu muzica bună și atmosfera plăcută.

În fiecare an AIMFF a adus, pe lângă proiecțiile unor filme deja consacrate sau filme premiate în circuitul european, o serie de invitați speciali, actori în filmele prezentate, care au încântat publicul cu prezența lor și au răspuns cu drag întrebărilor și curiozităților spectatorilor. Spectatorii s-au bucurat în fiecare an de un program variat de filme și muzică, invitați, activități pentru copii, petreceri pentru publicul festivalului, toate asigurând accesul liber pentru cetățenii din Alba Iulia, dar și pentru turiștii veniți din alte zone din tară sau străinătate.