Trei povești din „Cabinetul figurilor de ceară”

Alba Iulia Music&Film Festival vă invită să urmăriți o poveste fantastică, în care se filmul, muzica live și inserturi literare se întrepătrund și creează pentru o experiență unică. Condiționați de sunetul și culoarea unei pelicule, spectatorii vor fi provocați să redescopere filmul mut, puterea muzicii auzite pe viu și combinația inedită între mesajul unui vechi film și pasaje din opere literare celebre.

Acţiunea filmului se petrece într-un muzeu al figurilor de ceară, iar personajele principale ale celor trei scheciuri din structura sa sunt şeicul Harun-al-Raşid (din 1001 de nopţi), ţarul Ivan cel Groaznic şi enigmaticul Jack Spintecătorul.

Muzica originală compusă pentru acest film este inspirată cu preponderenţă din (sau conţine prelucrări şi aranjamente după) surse tradiţionale de origine persană şi rusă. Aflându-se la cel de-al patrulea proiect de gen, muzicienii de la ansamblul EINUIEA au construit o veritabilă coloană sonoră a filmului. 

EINUIEA cântă muzică veche tradițională din România, precum și compoziții originale care respectă spiritul muzicii arhaice din Balcani. Cvartetul este compus din Călin Torsan (fluiere tradiţionale, flaute drepte, clarinet, trompetă, mandolină, voce), George Turliu (voce, baglamas, kazoo, saz, psalteriu), Silviu Fologea (chitară electroacustică) şi Juan-Carlos Negretti (darbuka, bongos, cinele, percuţii).

Vă invităm în „Cabinetul figurilor de ceară” duminică, ora 20, la Palatul Principilor.