Spațiile festivalului, „reinventate” în 2014

Redescoperă Piața Cetății și Palatul Principilor

Alba Iulia Music & Film Fest se află la a treia ediție și, de la an la an, a avut loc pe o scenă tot mai frumoasă: cetatea Alba Carolina a trecut în acești ani prin ultimii pași ai unui lung proces de restaurare, coordonat de Primăria Municipiului Alba Iulia.

În 2014, veți găsi Piața Cetății, principala scenă a festivalului, transformată. Aici va fi inaugurat Muzeul Principia, odată cu finalizarea lucrărilor arheologice care s-au desfășurat în zonă. Situl roman Principia este o parte a castrului roman al Legiunii a XIII-a Gemina, datează din secolul al II-lea și era un loc de întâlnire pentru soldații romani.

Palatul Principilor va avea anul acesta un rol mai important. Sala Ferdinand va găzdui activitățile pentru copii din cadrul secțiunii EducaTIFF și proiecțiile de interior programate după-amiaza. Proiecțiile în aer liber de seara vor avea loc în a doua curte interioare a clădirii.

În acest fel, prima curte a Palatului Principilor devine în 2014 o zonă de relaxare, un „living room urban” în care spectatorii se vor putea relaxa în hamace și mobilier urban mobil, copiii vor avea o zonă dedicată pentru a se juca în siguranță, în timp ce adulții vor putea savura un cocktail la bar.

Cetatea Alba Carolina vă așteaptă să o descoperiți la Alba Iulia Music & Film Festival – vezi galerie foto