OPENING GALA: Invitație la o seară spectaculoasă

Alba Iulia Music & Film Festival începe oficial vineri, 8 septembrie, la ora 20:30, în Piața Cetății. Evenimentul de deschidere este o invitație de a descoperi una din cele mai cunoscute companii de teatru stradal din lume, QUIDAMS, dar și de viziona împreună ultimul film în care apare regretatul Mircea Albulescu: „Aniversarea”, în regia lui Dan Chișu.

Artiștii francezi de la Compagnie des Quidams aduc la Alba spectacolul “Herbert’s dream” („Visul lui Herbert”). Magie, emoție și o reprezentație ce pare desprinsă dintr-un alt univers: artiștii mânuiesc uriașe figurine ce intră într-un joc al atragerii și a respingerii, o coregrafie luminoasă la propriu, dar și la figurat. Vor reuși cele 5 personaje în încercarea lor de a ajuta un astru să se ridice pe cer? Cu un palmares impresionat de spectacole, Compagnie de Quidams a reușit deja un lucru: să facă mii de oameni să le urmărească reprezentanțiile cu sufletul la gură!

Seara va continua cu o avanpremieră specială a filmului „Aniversarea”, înainte de intrarea acestuia în cinematografe. Regizorul Dan Chișu ne invită în mijlocul unei întâlniri de familie, adică aniversarea de 94 de ani a protagonistului Radu Magdin (interpretat de maestrul Mircea Albulescu, în ultimul său rol de cinema). Este un film despre credință, centrat în jurul unei întrebări doar aparent simple: ar trebui Radu să se spovedească la un preot? Discuția din familie abordează teme cu care, probabil, fiecare om s-a confruntat în momentele dificile ale vieții – și nu numai.

Deschiderea oficială a festivalului este însă doar unul din punctele interesante ale primei zilei. La finalul lunii august, revenim cu mai multe informații despre programul complet – încă din prima zi, pregătim o mulțime de proiecții și activități!