Muzică și cine-concerte la Alba Iulia Music & Film Festival

Artiștii invitați, anul acesta, oferă publicului șansa de a redescoperi filme vechi de 100 de ani acompaniate live și de a asculta compoziții originale, folk, pop sau electro.

Nici muzică, nici teatru, dar plin de personaje de o tristețe comică zguduitoare – Concert în 4 deschide, vineri seara, de la ora 21:00, AIMFF #8, un spectacol care îi reunește pe Ada Milea, Bobo Burlăcianu (Fără Zahăr) și actorii Anca Hanu și Cristi Rigman. Spectacolele-concert ale Adei Milea sunt printre cele mai așteptate reprezentații ale ultimilor ani, mereu surprinzătoare și pline de umor.

Concert în 4, vineri, 4 iulie, ora 21:00

Tot în Piața Cetății dar sâmbătă, 5 iulie, de la ora 21:00, vor cânta și Cobzality, un proiect electro – world music inspirat de folclorul autentic românesc. După 12 ani petrecuți în trupa Sistem, Florin Romaşcu şi Robert Magheţi pornesc acest nou proiect în care combină o gamă variată şi surprinzătoare de instrumente de percuție şi de suflat acustice cu sunete moderne sintetizate sau elemente de muzică electronică şi sound design.

Un film produs acum un secol proiectat pe ritmuri electro, jazz, funk – cine-concertul Der Golem este unul din cele mai interesante momente ale serii de duminică.  Artistul clujean Danaga mixează live coloana sonoră a filmului regizat, în 1920, de Carl Boese și Paul Wegener, începând cu ora 21:45, pe Esplanada Obeliscului. Un clasic al expresionismului german, „Der Golem“ spune povestea unui rabin din Praga secolului XVI care, pentru a proteja comunitatea evreiască de persecuții, creează un uriaș din lut căruia îi dă viață cu ajutorul magiei.

Cine-concert Der Golem, coloană sonoră mixată de Danaga

În concursuri trivia sau în sesiuni live de zi, în Grădina Cetății, muzica se va regăsi pe toată perioada festivalului. Marile hit-uri ale muzicii pop și rock din ultimii 50 de ani se vor auzi odată cu proiecțiile filmelor Liam Gallagher: As It Was, Rocketman și Yesterday, incluse în programul celor 3 zile de festival.