Muzica magică a lui Grigore Leșe la Alba Iulia Music & Film Festival

Folclor, așa cum nu l-ai mai auzit niciodată

Din Shangai, China, până în Morelia, Mexic, o lume întreagă a aplaudat în picioare spectacolul „Obârșii” realizat de Grigore Leșe. 

Recitalul „doctorului în muzică” Grigore Leșe va deschide în 2014 a treia ediție a Alba Iulia Music & Film Festival, în seara de 4 septembrie, după reprezentanții în orașe precum Viena, Paris, Bruxelles, Berlin și Roma.

Spectacolul „Obârșii” reconstruiește prin sunet satul arhetipal românesc și ne amintește de vremea când muzica nu era doar utilitară, ci avea valențe magice, de protecție, însoțind omul în momentele fundamentale ale vieții. Chiar în cele mai îndepărtate colțuri ale lumii, „doctorul în muzică” Grigore Leșe s-a dovedit un ambasador al culturii românești: „Acest spectacol este o adevărată ceremonie de purificare, care duc sala într-un fel de vis, în care granița dintre existență și fantastic a dispărut. Un joc de voci deosebit, alături de instrumente tradiționale, a făcut publicul să considere România o parte din ființa sa”, scria presa mexicană. 

Grigore Leșe va fi însoțit pe scenă de patru voci excepționale din România, dar și de invitatul special Amir Heidarkhodaee, care interpretează la setar persan, tambur și voce.