Kusak/Naidin Quartet aduc „Cântice’n Cerc” la Alba Iulia

Proiectul, care a fost aplaudat în primă audiție în luna mai, este prezentat în avanpremiera albumului cu același nume, care va fi lansat oficial în toamna acestui an. Spectatorii Alba Iulia Music & Film Festival vor avea ocazia să asculte doi muzicieni cu personalități și cariere diferite, pianistul Raul Kusak și violoncelistul Adrian Naidin, într-o fuziune cu adevărat inedită. Cei doi sunt secondați de Eugen Amarandei la contrabas și Gabriel Bălașa – percuție.

“Cântice’n Cerc” are sorginte clară din filonul tradițional românesc, pe care-l explorează cu geniu, îmbogățindu-i vigoarea cu nuanțe și subtilități contemporane. Rezultatul este modern, experimental, specific jazzului actual european.

Strălucitor în partiturile clasice, plin de forță și har în folclor, Adrian Naidin l-a inspirat pe regizorul grec Mihalis Kakogiannis, iar muzicianul leton Mischa Maisky, supranumit “Paganini al violoncelului”, îl numără printre cei mai talentați dintre ucenicii săi. 

Proiectul a convins din prima audiție, iar cei doi muzicieni au fost cooptați în echipa unei producții cinematografice internaționale, alături de nume mari ale muzicii și ale filmului mondial. Muzica lor i-a sedus și pe producătorii de la Voltage Production şi Bona Fide Productions, care au inclus “cânticele” pe coloana sonoră a filmului “The Necessary Death of Charlie Countryman”, peliculă care s-a turnat în această primăvară în România.

Kusak/Naidin Quartet, „Cântice’n Cerc” – vineri, 28 septembrie 2012, ora 19:15, la Piața Cetății Open Air