Călătorie în lumea lui nicăieri: „Undeva la Palilula”

Vineri, 28 septembrie, pe scena din curtea Palatului Principilor va fi proiectat filmul lui Silviu Purcărete Undeva la Palilula. Spectatorii din Alba Iulia vor avea ocazia să cunoască și o parte a distribuției: Cristian Stanca, Pali Vecsei, Ema Vetean și Diana Fufezan vor fi prezenți la proiecție.

Acțiunea peliculei se petrece într-un mic orășel al României anilor ’60, Palilula, unde tânărul doctor Serafim primește repartiție.

„Palilula nu e nicăieri, adică e pretutindeni. Este o mică insulă din câmpia valahă, compusă din pulberea unei planete îndepărtate. Acolo, legile fizicii terestre nu sunt chiar atât de riguroase. Acolo, nu se ştie prea bine dacă oamenii mint, visează sau trăiesc cu adevărat.  Precum în Îngerul exterminator, în Palilula se poate intra, dar de ieşit de acolo nu se mai poate. Acolo, îngerul exterminator se numeşte imoralitate şi melancolie” – își descrie Silviu Purcărete concepția regizorală. Alături de el, la întâlnirea cu spectatorii vor veni și actorii George Mihăiță și Constantin Chiriac.

Mai multe informații despre film se găsesc pe site-ul dedicat, www.undevalapalilula.ro