Muzica de film deschide Alba Film Fest

Alba Iulia Music and Film Fest își va întâmpina oaspeții cu un concert de excepție.

Tinerii muzicieni din orchestra Notes&Ties vor interpreta în deschiderea festivalului piese din coloanele sonore ale unor filme celebre. Printre acestea se numără pelicule precum Star Wars, Indiana Jones sau Jurassic Park.

La pupitrul orchestrei se va afla, ca invitat special, dirijorul Alejandro Jassan din Spania.

Notes&Ties este o inițiativă care îşi propune ca prin muzică şi legăturile pe care muzica clasică le creează, să sprijine, atât financiar cât şi prin expunere la public, tineri muzicieni cu performanţe extraordinare. Notes&Ties este o serie de evenimente private cu muzică clasică organizate în Cluj-Napoca din 2010.

„Ne-am îndrăgostit de muzica de film încă de la prima notă cântată în cadrul TIFF. Am fost foarte plăcut surprinși și ne onorează invitația organizatorilor Alba Iulia International Music and Film Festival de a aduce muzica de film mai aproape de cinefili și iubitorii de muzică simfonică deopotrivă. Orchestra Notes&Ties va celebra muzica de film a lui John Williams și a altor compozitori celebri”, spune Cosmin Dumitru Chindriș, Corporate Sponsorhip Manager, Notes&Ties.

Concertul Notes&Ties va avea loc joi, 27 septembrie, în deschiderea festivalului, la ora 19:15. Evenimentul va fi urmat de proiecția filmului „Mihai Viteazul”.