×
Ne pare rau, vizionarea acestei pagini nu este posibila in Internet Explorer 6.
Pentru a explora continutul tiff.ro, va rugam sa downloadati unul din urmatoarele browsere:
Pentru a beneficia de experienta completa a sitului tiff.ro, va rugam sa downloadati unul din urmatoarele browsere:
Continua pe Tiff.ro

Top left

„Funeralii fericite” – vesela moarte a lui Lionel Frunză

15.08.2013 14:11
foto
(0)
video
(0)
Horațiu Mălăele își prezintă la Alba Iulia Music & Film Festival cel mai recent film, lansat în 2013, în care este regizor și actor deopotrivă.

O poveste veche de când lumea – oameni aflați în fața certitudinii morții – este spusă într-un mod nou, spectaculos și surprinzător, cu un Horațiu Mălăele în formă de zile mari, extrem de puternic în jocul său complex.

Aventura începe în cârciuma lui Samir din București, locul în care imigranții își îneacă amarul. Lionel Frunză, un român reîntors din Franţa unde a lucrat în construcţii, Kiril, un bulgar contrabandist de mică anvergură şi Igor, un rus fără permis de şedere care lucrează la negru ca instalator, o șterg rapid din crâșmă înaintea raziei duminicale pe care agentul Porumbel o întreprinde la oră fixă.

Ajunși într-o tabără de țigani, cei trei află cum și când vor muri – iar pe măsură ce profeția se împlinește în cele mai neașteptate moduri, Lionel trece prin toate stările posibile: de la încercarea de a scăpa de la moarte la tentative de a și-o grăbi și până la resemnare, toate jucate excelent de Mălăele.

Este un film din care fiecare spectator va reține altceva – poate umorul, poate tragedia, poate absurdul – dar cert este că fiecare va reține câte ceva din această producție memorabilă.

Fortune Intel