×
Ne pare rau, vizionarea acestei pagini nu este posibila in Internet Explorer 6.
Pentru a explora continutul tiff.ro, va rugam sa downloadati unul din urmatoarele browsere:
Pentru a beneficia de experienta completa a sitului tiff.ro, va rugam sa downloadati unul din urmatoarele browsere:
Continua pe Tiff.ro

Top left

Bob Marley așa cum nu l-ai mai văzut vreodată

15.08.2013 14:13
foto
(0)
video
(0)
Unii i-au spus „profet social și politic”, alții cunosc doar latura muzicală a activității lui, dar cu siguranță Bob Marley este un artist complet, a cărui moștenire o simțim până în ziua de azi.

„Marley”, documentar care include imagini rare de arhivă și care a fost realizat cu sprijinul familiei Marley, recompune traseul parcurs de artist, dar dezvăluie și prejudecățile și barierele pe care el a trebuit să le depășească.

„Toți îl vedeau pe Bob ca pe un paria, pentru că nu aparținea în realitate nimănui. Era undeva la mijloc. Era alb și negru în același timp, deci nu făcea parte din comunitatea neagră”, spune Rita Marley, văduva artistului, cu referire la lupta lui Bob Marley cu identitatea sa rasială mixtă, motiv pentru care fusese de altfel hărțuit în școală. „Eu sunt de partea lui Dumnezeu, care m-a creat așa cum sunt, și alb și negru”, spune chiar Bob Marley.

Documentarul reușește să surprindă toate aspectele vieții lui: de la școală până la credințele religioase și reflectarea lor în muzică, stilul său boem de viață (a avut 11 copii cu 7 femei) și motivele care au dus la moartea sa.

Coloana sonoră a filmului cuprinde 24 piese excepționale, inclusiv unele puțin cunoscute sau inedite, precum și imagini din prestațiile TV live ale lui Bob Marley.

„Filmul lui Kevin Macdonald este un portret exhaustiv și echilibrat al lui Bob Marley, oferind imagini electrizante din concerte și o privire fascinantă asupra vieții celui mai mare star reggae al lumii”, scrie site-ul RottenTomatoes.com.

Fortune Intel