×
Ne pare rau, vizionarea acestei pagini nu este posibila in Internet Explorer 6.
Pentru a explora continutul tiff.ro, va rugam sa downloadati unul din urmatoarele browsere:
Pentru a beneficia de experienta completa a sitului tiff.ro, va rugam sa downloadati unul din urmatoarele browsere:
Continua pe Tiff.ro

Top left

Proiecție interactivă: Revoluție în Maribor

17.08.2017 17:39
foto
(0)
video
()

Un eveniment organizat în premieră la Alba Iulia Music & Film Festival este o proiecție interactivă: cei prezenți în Sala Mică a Casei de Cultură a Studenților nu vor fi simpli spectatori, ci vor putea influența evenimentele de pe ecran!

Filmul care permite acest experiment este „Maribor Uprisings” (Danemarca, 2017, regia: Milo Guillen, Maple Razsa). Acțiunea are loc în Maribor, un oraș industrial din Slovenia odinioară prosper, dar căzut între timp victimă a sărăciei și corupției generalizate. Toate acestea duc la o revoltă populară, în care cetățenii atacă clădirea Primăriei sub valuri de gaze lacrimogene. În acest moment, publicul va trebui să decidă împreună: se alătură protestatarilor pașnici sau vor urma mulțimile tot mai tensionate care atacă Primăria?

Temele puse în discuție sunt, practic, cele cu care se confruntă orice om decis să își apere drepturile: ce ne face să reacționăm? Care e cea mai bună cale de protest? S-ar putea întâmpla așa ceva în orașele în care locuim și cum am reacționa într-o asemenea situație?

Răspunsul la toate aceste întrebări va reieși din dezbaterea care va avea loc în sală și care va decide cum va continua filmul de pe ecran. Discuția dintre spectatori va avea un moderator „epic”: actorul Tiberiu Codorean, cunoscut publicului din emisiunile Epic Show, va avea misiunea de a crea un consens.

Proiecția interactivă „Maribor Uprising” va avea loc în Sala Mica de la Casa de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia, sâmbătă, 9 septembrie, de la ora 20:00

Fortune Intel